DR. CREȚ IOAN
Medic Primar Laborator Clinic
și Microbiologie
Competență în Ecografie

DR. CREȚ LIVIA
Medic Primar Pediatrie
Competență în Ecografie

CE ESTE ECOGRAFIA?

Ecografia este o metodă de examinare imagistică efectuată pentru vizualizarea organelor interne ale organismului (ex: ficat, veziculă biliară, rinichi, tiroidă etc.), dar și pentru vizualizarea și studierea aparatului locomotor (mușchi, articulații, tendoane, ligamente), oferind informații privitoare la sturctura și funcționalitatea acestora.

CUM SE EFECTUEAZĂ O ECOGRAFIE?

Tehnica constă în trecerea unei sonde pe suprafața tegumentului. Aceasta trimite ultrasunete care vor fi reflectate de diferitele țesuturi întâlnite în calea ei. Imaginile sunt transmise și vizualizate sub formă de imagini pe un ecran de calculator. Pentru facilitarea contactului sondei cu pielea, se va aplica pe tegument un gel apos.
Ecografia se practică în general cu pacientul în decubit dorsal (culcat pe spate).
Acest examen este complet nedureros și nu are nicio contraindicație.

PREGĂTIREA PACIENTULUI
PENTRU ECOGRAFIE

Înainte cu cel puţin 5 ore de efectuarea unei ecografii, pacientul nu va consuma alimente sau băuturi carbogazoase. De asemenea nu va urina, pentru a se obține un rezultat cât mai acurat.

Informații suplimentare la
numărul de telefon: 0259-464.836

Centrul Medical BETANIA C.M.I. Oradea, Str. Menumorut Nr. 12, Ap. 1-3
Investigatii laborator   |   Consultatii Pediatrie   |   Consultatii Adulti   |   Chirurgie generala   |   Ecografie   |   Terapie cu produse naturale Forever Living Products   |   Consultatii chirurgicale